8 Oct 2012

Bukan salah ibu mengandung

*mengambil kata-kata dan nasihat seorang teman supaya buang yang keruh ambil yang jernih*

4 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

aku rasa,pendapat aku sbg seorang mak yg mmg xboleh tinggal anak2 kt sesapa sbb mmg xde org nk jaga,aku pun taknak bawak budak2 tu.tu pasal aku pk puluh2 kali nk pegi smlm.kang bukan budak2 yg cranky,aku yg cranky.

b4 expo pun aku dh start baca review2 blogger yg lain pasal expo kt midvalley,penang and tempat2 lain.katanya,harga xde murah mana.

maka,aku decide,xpayah pegi.soping aje online.untung2 dpt postage free,lg berbaloi.sambil menyusu anak pon aku mampu perabih duit.tunggu posmen hon dpn pintu rumah je sudeh.

yes,aku mmg pemalas nk bergerak.nk ckp apa.

Honey_Dear said...

salam kenal.
saya pun tak suka orang bersesak-sesak dengan stroller ni. kat pasar malam lah, kat expo lah, kadang bukan je menyusahkan diri, tapi menyusahkan orang lain jugak.

so saya decide, bila dapat baby je, saya nak beli baby carrier.
more convenient. baby pun dekat dengan kita, lebih selamat.

Skarang dah dapat baby, and i'm enjoying my babywearing moment.
boleh join group babywearing kat FB, pasni sure stroller akan ditolak dari list barang patut ada bila nak sambut baby =)

Nor Azura Mohamad said...

ades..takpelah..kurang2 ko fofular pe kat tweet..silap hb, ramai lak jadik follower..huhu

cc said...

anis,
kau seorang mak yg sgt rasional kalau berfikir spt itu. mmg iya, bayi cranky last2 mak pun jadi cranky sama sbb tak dapat shopping :p

murah takat 2-3 hengget je kot, kalau gigih boleh la redah lautan manusia. tidak kalu, belilah yg normal price tp tak hazab nak hadap manusia ramai2.

online shopping mmg best weiii!


honey,
semalam nampak parents yg babywearing sepasang anak kembar. kelihatan sgt selesa dan mudah bergerak ke sana ke mari. ada jugak jenguk2 babawear (sp?) masa kat expo, tp belum discuss lagi nak guna or nak beli ke tak. thanks for the info btw :D


zura,
aku bukannya attention seeker nyah, tak koser nak feeling popular ke apa. harap2 si penyampai sempatlah mintak maaf sebab berjaya menghuru-harakan keadaan dan jadi pengadu domba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...