5 Feb 2013

3 weeks to go?

Pejam celik pejam celik dah masuk minggu ke 37 of pregnancy. Sekejap sangat rasa. Tapi sekarang dah tak boleh nak tidur lena, maka terasa lambat pulak baby nak pop out. Backpain tulah yang paling menyeksakan diri. Malam tadi aku tidur tampal koyok kat belakang, barulah boleh tidur lena sikit. Kalau tidak, every time nak beralih, sengal bukan main.

Perut aku tak besar sangat kot tu yang tak terasa penat. Tang tak lena tidur malam tu jelah yang hazab sket. Tapi apa pun, aku bersyukur sangat-sangat sepanjang mengandung tak terkenan fi'il or mengidam yang pelik-pelik. Baby pun behave je dalam perut tak banyak ragam. Tahap kesihatan pun macam tu, baik walaupun adalah sekali sekala demam dan batuk. Hopefully bila baby keluar nanti pun, dia akan behave macam dalam perut.

Kenaikan berat to date dah mencapai 10.5kg. Another 3 weeks to go hopefully kalau nak naik pun biarlah sikit :P. Every time pergi check-up, Alhamdulillah tak pernah kena sound dengan nurse. Berat naik OK ditahap yang berpatutan. Blood pressure OK. Paras gula OK. Baby aktif. Ohh, cuma ada sekali tu nurse tanya apsal baby movements counting banyak lopong? Hahahaha. Ya part tu aku paling malas nak jot down. Tapi, kira tetap kira, cuma tak tulis dalam buku pink je.

Ingat this week nak buat last scan, nak mengintai baby's position. Hopefully baby dah in position and engaged for labor. Aku rela bersalin awal daripada overdue. La ni pun dok cakap kat baby keluarlah kalau nak, don't get too comfortable in mummy's tummy. Hehe. Semoga baby mendengar permintaan emaknya.

Kalau dapat nak beranak minggu depan, dah tak sabar :P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...