10 Feb 2014

Cuti-cuti Langkawi: Day 3

Langkawi,
3rd day:

:: The Pregnant Maiden Lake. Can you spot the head, breast and Baby bump? ::

Island hopping activities; Tasik Dayang Bunting - Eagles Feeding - Pulau Bras Basah
Booking daripada front desk chalet.
RM30 per person.
Layankan husband sebab dia memang teringin nak pergi tempat-tempat ni.

:: anak beranak duyung ::

Aiden suka gila dapat main air walaupun air tasik tu sejuk.
Bila nak bawak naik atas pelantar, dia beratkan padan tak mahu naik.
Memang hantu air!

Sesaknya dan seksanya nak turun daripada jetty Tasik Dayang Bunting sebab ramai sangat orang.
Penggunaan 1 jetty untuk hantar dan pick up tourists adalah sangat tidak sistematik.
Sepatutnya jetty untuk turunkan dan pick up tourist kena asing, so orang tak bersesak-sesak nak turun dan naik.
LADA should do something about this!

Masa tengok eagles feeding hujan tengah renyai.
So tak banyak helang yang turun menyambar makanan.
Plus dapat tengok daripada jauh je.
Kurang best.

Next stop, Pulau Bras Basah.
Masa ni Aiden dah terlentok so husband jelah yang turun dan buat aksi terjun tiruk kat pantai.
Aku malas nak turun mengenangkan Aiden tengah tidur.
Tapi menyesal tak sudah sebab stay dalam bot buat aku pening.
Mabuk laut T___T

:: Jom balik! ::

Lepas check out chalet, kami check in kat Bella Vista Hotel, kat pekan Kuah.
Kononnya stay sini sebab nak pamper diri sendiri kat spa, sekali tu tak sempat pun T___T

Shopping round 2. 
Ting! Ting!
Mengulang ke Wawasan Baru dan Hj. Ismail Group sebab ada member kirim chocs.
Sempat jugak rembat Tefal, Visions, sudu garfu dan beberapa kitchen tools yang lain.
Bak kata husband pejam mata time bayar @_@
Kami tak beli Corelle sebab still mahal walaupun tax free.
Aku kirim kat adik aku masa dia kat US dulu jauh lebih murah.
So hajat untuk menambah koleksi kita tangguhkan dulu :P

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...