10 Feb 2014

Cuti-cuti Langkawi: Day 4 (last day) dan some tips

Langkawi,
4th day.

Breakfast @ hotel.
Bersiap-siap then terus ke airport.
Flight kitorang awal around 11am.
LGK-KUL-JHB
Touch down Senai around 6pm.
Transit lama kat KLIA.
Saja gap jauh sikit sebab tak nak rushing.

:: Chocs monster. Punyalah banyak borong chocs, sampai sekarang pun tak habis lagi. Tamaksss khen ::

Aiden takde meragam langsung walaupun dia baru baik demam masa tu.
Alhamdulillah. Dipermudahkan.
We had so much fun at Langkawi!
Can't wait to plan for your next trip :D

Some tips to travel to Langkawi:
  • Kalau boleh pergi masa bukan musim cuti sekolah, silalah sebab harga sewa kereta dan barang-barang mahal masa musim cuti. Selain tu, kapasiti pelancong pun MasyaAllah sangatlah ramai.
  • Plan your own activities, don't use travel agent. Why? Masa korang akan lebih flexible especially kalau ada perubahan saat-saat akhir. Plus, boleh pilih sendiri mana tempat yang korang nak pergi.
  • Local foods - cari dan cuba! Avoid fast foods kiosk. Rugi pergi tempat orang kalau tak cuba makanan mereka.
  • Survey harga barang sebelum decide untuk beli. Kalau beli sikit mungkin tak banyak beza, tapi kalau dah sampai tahap borong, you can save quite a lot!
  • Don't spend to much on accommodation especially kalau aktiviti penuh sepanjang hari. Bilik mahal tapi untuk tidur je, bukankah rugi? Boleh guna budget lebihan untuk shopping.
  • Lakukan aktiviti wajib ketika di pulau! Island hopping. Island tour. pilih ikut kesesuaian.


What else? Kalau ada tips berguna yang lain, please share :)

1 comment:

Elyn Sani said...

Good tips! Tq. Tapi tah bile zaman plak i nak jejak langkawi sbb dh berkurun tak ke sana... Sadis kannnnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...