17 Mar 2014

Aiden's birthday

"Happy 1 year young lil boyfie! Semoga membesar jadi anak yang soleh, taat pada Allah, jadikan Rasulullah sebagai idola, hormat orang tua, berbuat dan bersangka baik pada semua orang. Don't hold grudge because life is too short. Forgive and forget because that will lead you to happiness. Mommy & Papa LOVE you beyond words!"

25 Feb 2014
Genaplah setahun anak bujang aku.
Setahun jugaklah sudah aku ni bergelar emak budak.
Sekejap je rasa setahun tu.
Dunia dah akhir zaman sangat.


No birthday party yet.
Just a small celebration at home with husband and the birthday boy.
Made him a Victoria Sandwich Cake.
Budak tu makan beberapa suap je, selebihnya ko tau la pergi ke mana. HAHA.

Sebenarnya, mak budak yang mencari alasan untuk baking.
Lepas gian :D

Belum pandai berjalan sendiri.
It's OK, no pressure.
Merangkaklah puas-puas.
Berjalanlah bila dah ready. 

I don't quite understand why people suka tanya "Dah setahun belum jalan?" lepas tu suka compare dengan baby yang dah start to walk at 9 months.
Crawling is good for babies especially for their brain development, OK?
Please read.

:: 2 years old already. Big girl! ::

Dah pandai jeles-jeles.
Kalau dukung kakak, adik melalak.
Kakak dah pandai berebut mainan.
Kalau dia punya, tak bagi adik main.
Mujurlah Aiden belum reti melawan (buat masa ini).

:: Saya suka hadiah birthday ni! ::

Dah pandai merempit dengan truck tu.
Dia panjat lepas tu berdiri.
Lepas tu tersengih-sengih tunjuk kat kita.
Puas hati sangat la gamaknya tu -___-"

:: Hadiah praktikal daripada mommy ::

Aku tak nak biasakan beli hadiah masa birthday Aiden.
Nanti besar sikit pandai demand setiap kali birthday.
Aku nak ajar dia, untuk dapat something you have to do something first.

Aku belikan sandal pun sebab prewalker shoes dia semua dah sendat.
Cepat betul kakinya memanjang.
Harap-haraplah sandal ni muat sampai ke raya nanti. Hewhewhew.

Birthday party, plan asalnya nak buat awal bulan ni.
Tapi, ada kekangan so tunda akhir bulan.
Nak buat serentak dengan birthday Zahra, just turn big 2 last week.
Buat kat kampung masa cuti sekolah nanti.
Buat kat kampung meriah kalau semua anak buah aku balik.
Harap-harap takde aral melintang.

*mode mak-mak yang tengah excited plan birthday party anak*

2 comments:

Umie Aisya said...

happy birthday menantuku Aiden!be a good boy ok.jgn nakal2. muahsss

cc said...

umie,
thanks besan. muaxxx utk safiyya :-*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...