11 Mar 2014

Bonanza RM3 Sushi King

Unplanned 'visit' ke Sushi King semasa Bonanza RM3 diadakan.
Husband tiba-tiba ajak pergi, lantas aku seperti orang mengantuk yang disorongkan bantal.
Pelik jugak sebab selalunya bila aku yang ajak, banyak je alasan dia.
Al-maklum tekak Melayu, nak nasik.

Sushi bonanza 2014; 
Johor, Melaka, NS, Pahang & Sarawak = 3-6 Mac
Penang, Perak, Kedah & Sabah 10-13 Mac
KL, Selangor & Kelantan = 17-20 Mac

Bila aku tengok, eh pandai pulak pakcik ni makan sushi.
Aku tinggal pergi dpa 6 bulan, reti pulak makan sushi.
Siapa pulak yang ajar? Suspicious seketika :P
Aku pun tanyalah "Sejak bila pulak pandai makan sushi?"
Dia jawab "Sejak kahwin dengan engkaulah"
HAHAHAHAHA.

Tapi husband aku ni tahap beginner lagi.
Tekak dia boleh terima basic sushi je, ie: tuna, timun, sweet tofu.
Plus, suka baby octopus served with cold cucumber tu. Apa ke nama Jepunnya?
Macam aku pun, tidaklah pemakan sushi yang tegar.
Aku makan semua yang cooked.
Tekak tak berapa nak lalu makan raw foods, macam sashimi tu.
Aku pernah try makan sashimi sekali, kat Rakuten.
Antara boleh dengan tidak je aku telan salmon mentah tu.
Kang aku luah balik kena marah pulak dengan orang yang belanja, aku kunyah laju-laju dan telan >__<


Aku punya mata bersinar-sinar bila tengok kaiten tu penuh dengan sushi.
Lama gila oiii tak makan sushi!
Rambang mata, kejap-kejap Unagi sushi lalu aku capai.
Adalah 3-4 pinggan, unagi saja :D

Puas hatilah melantak tak hengat.
Kalau normal price, pinggan kale merah tu dah rm6.
Ke salah? Aku sangat tidak hafal kale pinggan vs harga.

Sakae Sushi tu best tak?
Teringin pulak nak try makan kat situ.

7 comments:

croft said...

sorry, rakuzen kot...rakuten tu macam kedai online je...larik laju2...

Cik Puan Tqah said...

akak tqah ckp sakae tu sdp..tqah xmakan sgt shushi.. husband suka..

hani noordin said...

saya tak minat sangat sakae.. tekak kurg minat. but i love their raw salmon..fresh dari rakuzen di empire mall subang & sushi subang parade.

hani noordin said...

saya tak minat sangat sakae.. tekak kurg minat. but i love their raw salmon..fresh dari rakuzen di empire mall subang & sushi subang parade.

jelita78 said...

hoiii.. beli masa lak bonanza sushi nih?
aaahh.. harus pegi ok..
KL selangor berapa hb? 17?

Elyn Sani said...

Ohoiii esok kene gi ni!!

cc said...

croft,
rakuzen la yang aku maksudkan. kahkahkah siot betul

tqah,
husband i boleh geng dgn u hehe

hani,
i should give it a try lah, kan? :D

kak aida,
sila serbuuuuuu!

elyn,
sila rujuk tarikh2 yang berkenaan :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...