1 Apr 2014

13 months old of Aidenoshi

Aiden at 13 months young:

Sangat aktif.
Sangat cheeky!
Suka tengok Pocoyo & Hi-5. Kusyuk tak berkutik kalau mengadap 2 benda ni.
Dah pandai shake hand, buat flying kiss, kiss pipi & hi-5.
Dah pandai buat/bezakan bunyi animals ie: tiger, lion, cat, bird, elephant.
Kalau suruh "Allahuakbar", dia baring meniarap atas sajadah (his version of sujud).
Dah pandai 'buat' amin lepas orang baca doa.
Bila baca buku ABC, dah boleh kenal apple, ball, cat, monkey, etc.
Suka buku!
Suka kucing (macam papa).
Suka mandi. Kena bagi dia puas berendam, baru boleh angkat kalau tidak lembikkan badan tak mahu keluar daripada basin.
Asyik sebut "papa", walaupun ajar "ma-mi" dia tetap sebut papa T__T

:: birthday gift from Cik Aman & Mommy Fadd ::

Tak suka makan nasi, prefer pasta or pancake (lempeng).
Belum pandai jalan tapi dah boleh berdiri sendiri. Sangat excited kalau dapat berdiri sendiri.
Merangkak super laju.
Tidur awal, bangun awal.
Suka main fridge magnet.
Suka tengok gambar sendiri lepas tu sengih-sengih.
Tak takut dengan orang. He's super friendly!
Belum jumpa benda apa yang dia takut sebab binatang, serangga, manusia, air, pasir @ rumput semua dia tak takut.
Tak banyak ragam. Good boy sangat!
Suka tiru gaya orang bawak kereta kalau dapat pegang stereng (sambil buat bunyik)
Suka bola (suka sepak daripada baling)
Habit suka masuk semua benda dalam mulut masih belum hilang.
Sangat tak suka gosok gigi (yang ni buat mak tensen)

:: Siti Aidina KAH KAH ::

Manja lebih dengan mommy.
Suka buat sepah T___T
Suka koyak buku T___T
Pandai panjat dan turun katil dengan jayanya.
Kalau nak tidur, mesti kena gentel tangan orang.
Kuat kentut dan kentut kuat KAH KAH KAH.

1 comment:

Ciare Baha said...

OK ayat last paling kelako :D

Wuahhh da besorrr dah baby ni kann.. beza sebulan dr acha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...