26 Apr 2014

Sengkuang calit


Kenapa aku baru tahu kewujudan benda ni?
Bila aku post gambar ni, ramai kawan yang kata dulu masa kecik-kecik selalu makan.
Kenapa masa aku kecik tak pernah makan benda ni? T___T
Makcik jual senkuang dulu letak asam boi je.
Takde pun letak sos merah atau kuah rojak.

Aku beli sengkuang calit ni masa berhenti kat gerai tepi Unitar kat Bangi.
Tengok orang beratur panjang, mesti ada sesuatu yang menarik.
So, aku ikut beraturlah. HAHA.
Menyesal pulak beli sekeping je.
Memang tak cukup. Sobs.

Last week pergi Pasar Karat.
Ada jumpa sengkuang calit ni.
So, belilah bagi mengubati kekecewaan lampau.
Harga sama rm2, tapi rasa sangat tak sama.
Yang kat Pasar Karat tu tak sedap langsung.
Takde sos merah dan takde rasa rangup dan manis macam yang beli kat gerai tepi jalan Unitar tu.
Kecewa ganda 2.

Sesiapa yang tak pernah try, pergilah try oii!

2 comments:

Suzie said...

oit uniten la bkn unitar..haha..beli la sos dia mcm yg emi suggest tu, akak pun jakun 1st time try bila awk tunjuk gambar...sbb dkt kan tu yg pergi cari

Raidah S said...

adess.

terliur puler nengok sengkuang calit ni!!

www.blograidah.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...