12 Mar 2015

Aiden's milestone

At 2yo, he can understand simple instructions. 
Aiden, close the door please? He will get up from the sofa and shut the door. Kalau ada penyendal pintu, dia akan alihkan dulu. 
Aiden, can you get this (tunjuk colander to him) from the kitchen? He will get it from a drying rack and pass the colander to me.

Bila dia dah faham arahan ni rasa alahaiiiii dah besarnya awak ni, anak :')

He loves when you asked him to throw any sampah into the dustbin. He'll happily do it.
Basically, dia suka kalau kita involve kan dia buat kerja orang dewasa. Masukkan baju kotor dalam washing machine pun suka! Lepas tu sibuk suruh masukkan air dan letak sabun. Nanti dia cakap "wash, bubbles"



:: MILEEEEEEE (smile) ::

Suka tengok aku masak juga. He will come to the kitchen if he heard or smell anything from the kitchen, then minta dukung "nak ngok (nak tengok)"

Dah pandai count from 1 to 10 in 3 different languages; Malay, English and Jawa (siji, lolo, telu sampailah sepuluh).
Baca ABC masih kantoi sebab tak ikut urutan dan kat hujung tiba-tiba termasuk 8, 9, 10. Kikiki.







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...