8 Mar 2015

Ketika hari malas

Ada tak wanita bekerja, yang balik je daripada office terus menyingsing lengan kat dapur? Setiap hari tanpa mengelat? Aku salute weiii kalau ada!

Ada certain hari, kerja kat office memerah otak then balik dah penat gila. Mana ada mood nak masak bagai kan? Kalau tak masak, lapar. Nak masak, malas. Bukankah first world problem bila berada di persimpangan dilema begitu?



Ketika itulah kau akan terfikir, apalah yang sedap dimakan, tapi senang nak dimasak? Kalau tanya aku, jawapan dia sayur celur kosong, ikan/ayam goreng, nasi putih. Tapi kalau dah dasar tekak Melayu, kalau makan takde pedas-pedas manalah boleh kan?

Kan? T___________T

:: Sambal Ulek serbaguna ::

Sambal ulek inilah yang jadi penyelamat ketika hari malas. Hari malas, tidak menjadi masalah lagi.

Tapi masalah lain timbul bila kau nak niat nak makan nasi segenggam, makan sambal ni bertambah-tambah nasi jadi 3 pinggan. Itu masalah besar. Tolonggg, saia taa kuaddd.

Aku tak jual produk ni, tapi kalau berminat nak try pergilah tengok instagram @sambal_ulek sanaaaaaaaa. #iklantakberbayar

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...