21 Apr 2015

Bayar balik

Sekejapan saja dah masuk bulan Rejab. Pejam celik, pejam celik nanti alih-alih dah Ramadhan.
Menyedari dah tinggal berapa harilah sangat nak ke bulan puasa wajib, terpaksalah gagahkan diri bayar balik hutang puasa tahun lepas.
Time tak puasa tu sedap je melantak makan, bila nak ganti balik tu yang tersiput-siput.




(Image source: google)


Puasa ketika orang lain tak puasa ni besar betul cabaran dia.
Lebih-lebih lagi kalau meeting pagi sediakan Mi Ayam, terus kelaut niat puasa ganti. Pukul 10:00 pagi aku bukak puasa. Kahkahkah.
Punyalah rapuh dan tipis iman didada. T__T

Bila dah start puasa, OK je boleh buat straight seminggu. Tapi kalau sekali dah tinggal, nak sambung balik tu payah benar teman ghase.

5 hari lagi baki hutang puasa. Berusahalah. Kome tuuuu, hutang puasa dah habis bayo ke belum?

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...